Саветујте своје рођаке и пријатеље да читају овај портал.

ПРИБОЈСКИ ЖУРНАЛИСТА: Просечна прибојска седмица

Прибојска друштвена дешавања су скромнија и мирнија за разлику од дешавања у динамичнијим градовима. За то да Прибој не буде динамичан град су се побринули неки "паметнији" људи. Претходну седмицу у Прибоју је обележило неколико догађаја.


Док становници новог дела града на телевизији гледају грандиозни пројекат Београда на води и слушају председника државе како ће тај пројекат донети корист сваком грађанину Србије, истовремено огуглали на тезге са ФАП-овог трга, медији су писали управо о реконструкцији тог трга. Нису штедели хвалоспеве за идејне нацрте, па се тако одушевљени питају да ли ће Прибој после реконструкције центра града личити на Лас Вегас. Што би рекла омладина, Београде на води спаваш ли мирно?

У прибојском селу Грабовици пси луталице су домаћинима заклали 20 оваца док су више њих повредили. Бранитељи права паса луталица рекоше да пси не уједају док не буду угрожени. Овце нису знале за тај кодекс понашања па прођоше како прођоше. Домаћини штетоваше, немају коме да се обрате, а нико одговоран није. Псе штити закон, за човека кога још брига. Док не дође време наплате пореза, дажбина и гласања.

Прибој је посетила председница странке Заветници и том приликом отворила Општински одбор. Како се финансирају одбори странака које никад нису биле парламентарне мало кога интересује, мада то не би ни Архимед знао прорачунати.

Прибојски напредњаци су били на излету у београдској Арени, и том приликом поново показали лојалност и дали подршку њиховом предводнику. Исти дан су биле блокаде путева, али напредњачки аутобуси су их успешно ескивирали и стигли до одредишта. Али нису били аутобуси којима су до сада путовали, Јањушевић је одбио сарадњу и препустио превоз Ес турсу. Да ли због тога што је Ес турсу додељен локални превоз, ко зна, тек Пријепољске и Нововарошке чланове СНС-а је превозио Јањушевић. Упркос анти-ковид мерама, митинг је одржан. Преко двадесет хиљада људи је стигло само да би аплаудирало једном човеку. Међутим то вероватно није проблем, али већ одлазак на кафу или прослава дечијег рођендана ће се третирати као бахатлук и безобразлук. Или има вируса и мере се поштују, или нема и мере нису потребне ни за кога. Барем у тим ситуацијама друштво не треба да се дели на повлашћене и неповлашћене, партијске и непартијске.


356 views

Најновије

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Текст за 8. седницу СО Прибој

Текст за 8. седницу СО Прибој

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Пишимо српски језик са српским наводницима:

„”


!

(А не са енглеским "...".)


Српски језик нема никог осим нас.

Најчитаније

4498

НОСОРОГИТИС Вучићевог посланика Крста Јањушевића и шта Црква каже о еколошком питању

3807

Лажна дистопија Прибоја и Србије у филму „Отац“ Срдана Голубовића

3511

Како је млада чекала сватове због еколошког протеста на Бистрици

2687

СЕЛМА КУЛОГЛИЈА - Како сам путовала на факултет (ексклузивни интервју)

2662

Прибојска просвета и друштво - ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ (плус додатак о вртићу НЕВЕН)

2545

проф. др Данко Леовац - СУНОВРАТ ЈЕДНЕ ВАРОШИ

2421

Музичка школа у Прибоју – огледало пропасти Прибоја и етике Васа Дечанског и Средњоевропског

2306

Преносимо из суседства: Телепортовање или криминал у руђанској народној библиотеци?

2148

Љубиша Голе: Одговор Радославу – У школама је место Митру Мирићу, а не секташима Бетовену и Баху

2016

ПРИБОЈЦИ У ИНОСТРАНСТВУ - Исидора Деспић, студент у Москви