Саветујте своје рођаке и пријатеље да читају овај портал.

ПРИБОЈСКИ ЖУРНАЛИСТА: Прибојска дипломатија


Када се узме у обзир однос броја становника и народних посланика, Прибој је општина са највише посланика у Народној скупштини Србије. Четири посланика заступају интересе (или би барем тако требало да буде) својих суграђана и општине из које долазе. Међутим, питање је колико стварно раде у интересу свог града.

Посланик предводник неретко је одсутан са скупштинских заседања, фокусиран на позицију регионалног партијског координатора и задатке које тај посао носи са собом. Иначе, позицију регионалног координатора је успешно изградио и учврстио учешћем у разбијању протеста радика ФАП-а и пријепољских малинара. Што се тиче личног ангажмана везаног за конкретне друштвено-корисне ствари, залагао се и најављивао реконструкцију пута Кокин Брод - Бања. Међутим упркос обећањима то је остало празна прича све до доласка инвеститора у некадашњи хотел „Прибој“ а сада „Терме 36.6“ који се одрекао значајних новчаних средстава у корист изградње поменутог пута. Тек након тога је почела рекоснтрукција поменуте деонице.

Други прибојски посланици владајуће странке су фокусирани на партијске задатке пљувања по опозиционим активистима. Ђилас, Шолак, Бошкић, жуто тајкунско предузеће, малверзације, фашисти, Маурицијус су само неки од често коришћених термина, иако о свему томе имају поуздане податке и знају једнако као Чворовићева Даница о Мадагаскару у чувеном филму „Балкански шпијун“. Каткад се укључе у расправу о актуелној теми заседања, а то је обично тема која се тиче републичког нивоа. Локала се најчешће дотакну приликом изношења хвалоспева на рачун појединих министара и високих функционера, а све везано за посете и ангажман на решавању неких од питања битних по грађане Прибоја и околине.

Посланик предводник је дуже време замајавао становнике Прибоја причом о доласку финског СИСУ-а, модернизацији производње ФАП-а и економском препороду Прибоја, позивајући се на председника државе као на гаранта целе те приче. Међутим, тај пројекат је био само шаргарепа на штапу за запослене у фабрици и за становнике Прибоја. Након свих бајки ФАП-у је додељена симболична улога ремонта војних камиона.

Чињеница је да је данас бити посланик питање личног материјалног профита, док је интерес становништа места из ког долазе остављен по страни. То је и питање трговине слободом, јер партија појединцима да материјалне добити али заузврат тражи личну слободу говора, па тако трампа слободе зарад материјалних бенефита се приказује као образац нормалног и моралног поступања и понашања. Колико год преовладавала жеђ за материјалним, треба се потрудити и потиснути је правим вредностима које ће и другима послужити као покретач или водич ка истинским, људскијим вредности. Све буде и прође, али част и брука живе довека.


537 views

Најновије

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Текст за 8. седницу СО Прибој

Текст за 8. седницу СО Прибој

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Пишимо српски језик са српским наводницима:

„”


!

(А не са енглеским "...".)


Српски језик нема никог осим нас.

Најчитаније

4498

НОСОРОГИТИС Вучићевог посланика Крста Јањушевића и шта Црква каже о еколошком питању

3807

Лажна дистопија Прибоја и Србије у филму „Отац“ Срдана Голубовића

3511

Како је млада чекала сватове због еколошког протеста на Бистрици

2687

СЕЛМА КУЛОГЛИЈА - Како сам путовала на факултет (ексклузивни интервју)

2662

Прибојска просвета и друштво - ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ (плус додатак о вртићу НЕВЕН)

2545

проф. др Данко Леовац - СУНОВРАТ ЈЕДНЕ ВАРОШИ

2421

Музичка школа у Прибоју – огледало пропасти Прибоја и етике Васа Дечанског и Средњоевропског

2306

Преносимо из суседства: Телепортовање или криминал у руђанској народној библиотеци?

2148

Љубиша Голе: Одговор Радославу – У школама је место Митру Мирићу, а не секташима Бетовену и Баху

2016

ПРИБОЈЦИ У ИНОСТРАНСТВУ - Исидора Деспић, студент у Москви