Саветујте своје рођаке и пријатеље да читају овај портал.

Прибојски журналиста: Хлеба и Аце Лукаса

Тренутно се најављује спектакуларни Лукасов концерт у Прибоју. Уз Лукаса приде иде и учесница Задруге Кија, презимена Коцкар.


Дом пољопривреде - место где се гради музички укус града

Тако буду награђени од власти људи који су део њихове политичке пропаганде, па и Лукас који је свако мало позиван у Хит твит иако су теме политичког, па чак и геополитичког карактера. Ако се питате шта ће ту један певач који нема додирних тачака са датим темама, одговор је прост. Он је ту да чека свој тренутак где ће да, невезано за тему емисије, пошаље салве хвалоспева на рачун власти или прецизније једног човека који је сам власт (мимо Устава наравно). Пошто неки људи имају образа и држе до свог достојанства и не пристају на такве циркуске улоге, тако је ТВ Пинк пикирао „сигурице“ и њих форсирао кад год је затребало да се чује штогод хвалоспевно са ТВ екрана, а, понављамо, све на рачун једног човека. Ти људи заузврат финансијски аванзују, буду ангажовани по ТВ емисијама, ТВ рекламама, приватним и партијским журкама (где се не штеди на бакшишу), а када почне сезона, организују им се и концерти где локалне самоуправе неретко морају да плате „уметника“ јер је тако неко наредио.

Када је прошлог месеца у Прибој долазила министарка Михајловић, рекла је да је Прибој општина која се развија - осећа се енергија, рад и труд. То је рекла за општину у којој је ове године уписано у први разред 136 првака, чак 17 мање него претходне године. За општину у којој је у прва четири месеца ове године преминуло 213 људи а рођене су 33 бебе. За општину где људи на боловању добијају отказе код сурових приватника којима је држава дозволила робовласничко понашање, а све уз државне (народне) субвенције. За општину где, поред свих искушења, народ се трује спалионицама пластике и изградњом језера у граду, које ће служити у приватне сврхе и које ће појачати број магловитих дана којима Прибој већ не оскудева. И тако би се могло набрајати, али то Прибојци већ све знају, а партијаше ван Прибоја то не занима као лањски снег. Најпростије речено, то је рекла за Прибој који је налик изгладнелом бику који се усред орања „завалио“ у бразду и тако чека кад ће се неко смиловати и дати му мало жита да се окрепи и настави ринтати за свог газду.

Израз „хлеба и циркуса“ потиче из другог века, а ево и у модерном добу је актуелнији више него икад. Тако и Прибојци - мало ли је на данашњу скупоћу хлеба и игара (циркуса)?и
Прибојски журналиста

1,124 views

Најновије

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Бездан

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Балада о крају

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Наталија Клисура: Зелена и црна грана

Текст за 8. седницу СО Прибој

Текст за 8. седницу СО Прибој

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Изложба слика (14. 12. у 18 ч.) – УЈЕДИЊЕНЕ БОЈЕ ДИВАНХАНЕ

Пишимо српски језик са српским наводницима:

„”


!

(А не са енглеским "...".)


Српски језик нема никог осим нас.

Најчитаније

4498

НОСОРОГИТИС Вучићевог посланика Крста Јањушевића и шта Црква каже о еколошком питању

3807

Лажна дистопија Прибоја и Србије у филму „Отац“ Срдана Голубовића

3511

Како је млада чекала сватове због еколошког протеста на Бистрици

2687

СЕЛМА КУЛОГЛИЈА - Како сам путовала на факултет (ексклузивни интервју)

2662

Прибојска просвета и друштво - ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ (плус додатак о вртићу НЕВЕН)

2545

проф. др Данко Леовац - СУНОВРАТ ЈЕДНЕ ВАРОШИ

2421

Музичка школа у Прибоју – огледало пропасти Прибоја и етике Васа Дечанског и Средњоевропског

2306

Преносимо из суседства: Телепортовање или криминал у руђанској народној библиотеци?

2148

Љубиша Голе: Одговор Радославу – У школама је место Митру Мирићу, а не секташима Бетовену и Баху

2016

ПРИБОЈЦИ У ИНОСТРАНСТВУ - Исидора Деспић, студент у Москви